דבש המאנוקה (Manuka) הטהור מיוצר בעיקר בניו זילנד על ידי דבורים משיח ה- Leptospermum scoparium העשיר במרכיבים פעילים. רוב עצי המאנוקה גדלים באזורים פראיים, וניו זילנד היא אחת מהסביבות הטבעיות המתאימות לגידולם הטבעי. מוצרים חקלאיים וטבעיים מניו זילנד מכונים לאיכותם ומבוקשים ברחבי העולם בשל האיזור הגאוגרפי הנקי והטבעי שבו הם מיוצרים.
דבש המאנוקה המיוצר על ידי חברת פיורטי ניו זילנד מתמחה בטעמו, בארומתו, בצבעו ובטעמו הייחודי. מעבר לכך שהוא 100% טהור ומיוצר מפרחי המאנוקה בלבד, הוא מכיל רמות גבוהות במיוחד של התרכובת האנטיבקטריאלית Methylglyoxal. רמות גבוהות אלו הן מה שהופכות את דבש המאנוקה למוצר המכיל מגוון רחב של יתרונות תזונתיים, הרבה יותר מאשר דבש מיצרנים אחרים. מינרלים וויטמינים שניתן למצוא בדבש המאנוקה כוללים קלציום, ברזל, מגנזיום, זינק, ויטמין B6, ניאצין וחומצות אמינו.
בניגוד לסוכר ולאלטרנטיבות מתיקות אחרות כמו סטיביה, כף דבש מאנוקה מכילה רק 12 קלוריות בעוד שכף סוכר מכילה 16 קלוריות. דבש המאנוקה מתוק יותר, טעים יותר, אין לו טעמי לוואי ומכיל ערכים תזונתיים מוגברים.
חשוב להימנע מחיקויים! קיימים המון אתרים ברחבי העולם המשווקים דבש מאנוקה, אך רבים מהם הם חיקויים. כדאי לקנות מוצרים מחברת פיורטי הידועה כיצרנית דבש מנוקה איכותי, שעומדת בתקנים גבוהים מצד ממשלת ניו זילנד ומכון התקנים הישראלי, ומקבלת את האישורים המחמירים ביותר ממשרד הבריאות.
תכולה: 250 מ"ל