כמוסות מורינגה - עץ החיים
מורינגה הנו עץ אשר מקורו בהודו ולו סגולות רפואיות רבות. ברפואה המסורתית נעשה שימוש בעליו לצורך טיפול בקשת רחבה של מצבים בריאותיים החל משפעת ועד לסרטן ואיידס והוא נחשב לתוסף תזונה עוצמתי לצרכי סיוע או ריפוי. עץ המורינגה עשיר ברכיבים מן הטבע ובנוסף הוא גם מכיל את כל אבות המזון, כך שלא בכדי זכה לכינויו - עץ החיים. לפי תורת האיור ודה ההודית, מורינגה משמש לריפוי כ – 300 מחלות מסוגים שונים.
יתרונות הכמוסות:
- בעלת פעילות אנטי בקטריאלית ואנטי סרטנית
- מקור עשיר למינרלים וויטמינים
- משפרת את תפקודי הגוף
- אנטי אלרגנית
- עוזרת בחיזוק המערכת החיסונית
- תורמת לפעילות מערכת הנשימה בגוף
- מכילה את אבות המזון החיוניים לקיום גוף
הוראות שימוש: 1-2 כמוסות ביום
תכולה: 120 כמוסות
רכיבים פעילים:
חלבון –אבן הבניין של הגוף וידוע כחיוני לתהליכים רבים בגוף ביניהם יצירה וחידוש הרקמות ובניית התאים בגוף.
חומצות אמינו –האחראיות על סנתוז החלבונים, שותפות ליצירת הורמונים ובעלות חשיבות רבה בתהליך הגדילה והצמיחה.
כלורופיל – מסייע בניקוי הכבד, המעיים ומערכת הדם מפסולת ומרעלים.
פחמימות –מספקות אנרגיה לגוף והן תורמות לתפקודם של המוח, הכבד ומערכת העצבים.
סיבים – בעלי ערך גליקימי גבוה במיוחד, ידועים כמסייעים לזירוז תהליכי מעיים. כמו כן הם מסייעים לפעילותה התקינה של מערכת העיכול.
סידן – תורם לחוזקן של העצמות בגוף וכן לפעילות תקינה של השרירים.
נתרן – תורם לוויסות רמת החומציות בגוף, לאיזון הנוזלים ולוויסות נפח המים.
מגנזיום – שותף לרבים מהתהליכים ההורמונליים בגוף. כמו כן הוא שולח אותו למערכת העצבים ומווסת את רמות הסוכר, הכולסטרול ולחץ הדם בגוף.
זרחן – מקור אנרגיה לגוף אשר תורם לסיבולת השרירים וכן להפעלת אנזימים.
אשלגן – מונע עליית לחץ דם ותורם לפעילות תקינה של הלב.
נחושת – שותפה לייצור המוגלובין כמו כן היא אחראית על ייצור הפיגמנט של העור והשיער.
ברזל – אחראי לקשירת החמצן בגוף, להובלתו אל התאים וליצירת כדוריות דם אדומות.
ויטמינים – מורינגה עשירה בוויטמינים מסוגים שונים ביניהם וויטמינים האחראים על הפיכת סוכרים לאנרגיה, עידוד התיאבון, ספיגה טובה יותר של מינרלים וויטמינים וברזל בגוף, חילוף חומרים גבוה, העלאת רמת הפוריות, חיזוק המערכת החיסונית, הפחתת תהליכי הזדקנות, וויסות רמת השומנים ועוד.
חומצות שומן – עוזרות למנוע מחלות לב, מווסתות את רמת השומנים, הסוכרים ולחץ הדם וחשובות בייצור הורמונים.